top of page

Završen projekt Škola Budućnosti


Veliki edukativni projekt STEMwave završio je spektakularnim događajem na kojem su sudjelovali i

naši učenici u subotu 11. svibnja u Infobipovom kampusu "Alfa Centauri" u Zagrebu.


Roboti, inovacije, novi kreativni izumi i ideje učenika iz cijele Hrvatske, sve je to bilo dio još jednog Innovation Daya . Više od 500 učenika uz više od stotinu nastavnika šest mjeseci je kreiralo, programiralo i dizajniralo robote koji plešu, AI aplikacije, IOT programe. Taj veliki edukativni projekt tvrtke STEMI, Infobip i A1 uz podršku mnogih partnera već četiri godine provode u školama. Hrvatski edukacijski pokret STEMwave proširio se i izvan granica Hrvatske, uključivši Bosnu i Hercegovinu te Sjedinjene Američke Države, čineći projekt stvarnim već četvrtu sezonu po redu.


Fokus je ove sezone bio na pripremi Hexapod robota za misiju na Mars, izradi igara i chatbotova s umjetnom inteligencijom te upoznavanju s ključnim temama poput sigurnosti na internetu i ravnopravnosti spolova.


Partnerstva s tvrtkama i organizacijama poput Infobipa, A1 Hrvatska i ACAP- a osiguravale su podršku i širenje inicijative u stvaranju digitalno obrazovanog društva.


Našu su školu predstavljala čak dva tima, koja su čitavu godinu marljivo radila na svojim projektima i rješenjima.


Rad tima LVL (Lucija Barišić, Viktor Fabijančić i Luka Bekić) koji je napisao i rap izvedbu za robota možete pogledati na poveznici: https://vimeo.com/938746184


Rad tima Luna's collector (Vito Šoštarić Naglić i Jan Doležal) možete pogledati ovdje: https://www.youtube.com/watch?v=6vvGHTjzKOk&t=13s


Učenike je kroz projekt vodila profesorica Tehničke kulture Maja Mačinko.


Također, Lucija i Vito, kao kapetani timova, u petak 10. svibnja pozvani su u sjedište tvrtke STEMI

gdje su dva sata razgovarali o svojim iskustvima, zanimanjima i karakteristikama koje će budući

poslovi tražiti, te razmijenili savjete za poboljšanje projekta.




bottom of page