top of page

Fokus grupe u sklopu provedbe Eksperimentalnoga programa


1. srpnja 2024. godine, u Osnovnoj školi Zorke Sever je održana fokus grupa Timova za kvalitetu škola partnera u sklopu provedbe Eksperimentalnoga programa „OSNOVNA ŠKOLA KAO CJELODNEVNA ŠKOLA: Uravnotežen, pravedan, učinkovit i održiv sustav odgoja i obrazovanja“. 


Škole partneri Osnovnoj školi Zorke Sever su naša Osnovna škola Ivana Cankara, kao i Osnovna škola Josipa Antuna Ćolnića iz Đakova.


Tim za kvalitetu Osnovne škole Zorke Sever čini ravnateljica Zvjezdana Martinec sa stručnim suradnicama i učiteljima, a Tim za kvalitetu Osnovne škole Josipa Antuna Ćolnića iz Đakova čini ravnatelj Zvonko Belvanović sa stručnom suradnicom i učiteljima. Naš Tim za kvalitetu čini ravnatelj Boris Počuča sa stručnom suradnicom i učiteljima.


Tijekom ugodnoga razgovora i druženja razmijenili smo iskustva o prvoj godini provedbe cjelodnevne škole. 


Svi se veselimo novom susretu s kolegicama i kolegama iz naših škola partnera. 



Prethodno je u Osnovnoj školi Zorke Sever održana još jedna fokus grupa. 11. lipnja 2024. godine, Osnovnu školu Zorke Sever su posjetili Antun Božić i Tomislav Karlo, predstavnici Ministarstva znanosti, obrazovanja i mladih u sklopu provedbe Eksperimentalnoga programa „OSNOVNA ŠKOLA KAO CJELODNEVNA ŠKOLA: Uravnotežen, pravedan, učinkovit i održiv sustav odgoja i obrazovanja“.


Dobrodošlicu gostima u ime Osnivača izrazila je i Robertina Štajdohar, pročelnica Upravnoga odjela za obrazovanje, kulturu, šport, mlade i civilno društvo Sisačko-moslavačke županije.


Učenici i učitelji Osnovne škole Zorke Sever pripremili su prigodni program, nakon čega je uslijedio rad u fokus grupama.


U prvoj fokus grupi predstavnici MZOM-a razgovarali su s učiteljima, stručnim suradnicama i ravnateljicom, a u drugoj grupi s roditeljima učenika. Tijekom grupnoga intervjuiranja razmijenila su se iskustva o dosadašnjoj provedbi projekta cjelodnevne škole i ukazali su se postojeći izazovi.




bottom of page